18. oktober 2009

Showdown: Budapest vs Mefjordvær. Hvem vinner?

Hjemme igjen. Fra sentrale Europa til utposten min igjen. Det er på sin plass med en sammenligning:
 Budapest (over) vs Mefjordvær (under)Budapest har art nouveau <---> Mefjordvær har bare nåvva (hjørnet)Budapest skårer og leder 1-0.

Budapest har boulevarder (köruts) <---> Mefjordvær har moloen.
Overraskende poeng til Mefjordvær. Moloen er en stjerne som skinner sterkt i bygda vår, og her gjør den seg gjeldende! 1-1.

Budapest har delikatesseforretninger og gulasj <---> Mefjordvær har Evelyns fiskekaker og boknafesk
Kakelivet i storbyen er en frist for øyet, og kulturen går langt tilbake, men fiskekulturen i Mefjordvær går enda lenger tilbake enn til slutten av 1800-tallet. Evelyns fiskekaker og boknafesk er også langt sunnere mat. Overraskende, men Mefjordvær går opp i ledelsen: 1-2!

Budapest har broer <---> Mefjordvær har ... moloen
Budapest har mange og vakre broer over vannåren sin, og Mefjordvær må nok en gang trå til med moloen. Men den går ikke. Poenget med moloen er allerede oppbrukt, og selv om vi er glad i den, og selv om noen hevder at den en gang var Nord-Europas høyeste, så kommer den til kort denne gangen. Igjen er det uavgjort: 2-2.

Budapest har Donau <---> Mefjordvær har havet
Donau, eller Duna, som ungarerne sier, er et knallsterkt kort. Renner gjennom Europa. Har betydd enormt for de som bor i nærheten av den. Selve livsblodet til Europeerne. Men til tross for alle disse poengene, så spiller det liten rolle når man sammenligner med selve havet. Ursymbolet for livet og døden. Skaper av rikdommer og utslokker av liv. Bare havets enorme symbolverdi i lyrikk verden over, er nok til å tømme Donau for mening. Det står 2-3, og favør Mefjordvær.

Budapest har shopping <---> Mefjordvær har kontemplasjon
Svakt av Budapest. Shopping er vel og bra, men gir ikke livet mening (seriøst, det gir ikke livet mening!). Mefjordvær har mulighet for stille ettertenksomhet, enten under nordlyset om vinteren eller i fjæra, til bølgenes rytmiske brus. Poeng Mefjordvær!


Konklusjon og oppsummering:
Og med dette ebber kampen ut i en overbevisende seier til Mefjordvær, som tar også denne kategorien. Det ender 4 til Mefjordvær og 2 til Budapest. Budapest var på forhånd tippet som seierherre, men forståsegpåerne kan ha undervurdert et sterkt lokalmiljø og mange skjulte skatter som folk vanligvis ikke tenker så nøye over. Budapest har mye å by på, ingen skal nekte for det, og kan være verdt å ta i øyesyn. Men uttrykket "borte bra, men hjemme best" er fremdeles sant. Gratulerer med seieren, Mefjordvær!


1 kommentarer:

Synnév 21. oktober 2009 kl. 23:55  

Hihi, dette innlegget likte jeg.

Related Posts with Thumbnails

Sist oppdaterte av favorittene

Follow this blog with bloglovin

Follow Notater fra utposten Follow Notater fra utposten

Følgere

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP