15. oktober 2009

Romantikk i Teheran

Og nå til noe helt annet: Romantikk i Teheran.

Syntes bare denne billedserien av den iranske fotografen Kian Amani var verdt å legge merke til. Den er både gledelig og trist. Gledelig, fordi det er fint å se kjærlighet blomstre i et så tilknappet samfunn som det (man hører at det) iranske (er). Trist fordi det er tydelig at myndighetene legger stor vekt på kontroll.

Billedserien starter med et ungt iransk par. Han er kledd som en hver globalisert ung mann, hun i hijab, jeans og basketballsko. Tildekket, slik kvinner i denne delen av verden gjerne forventes å være, men med dongeribuksene, femtitallets fremste opprørssymbol. Etter hvert i billedserien nærmer en uniformert mann seg, spør etter hvert om papirer, og ender opp med å ta med seg det unge paret.

På det siste bildet i billedserien sitter et nytt ungt par på den samme benken. Kvinnen lener seg mot mannen, og stryker ham ømt over kinnet. Kjærligheten overlever. Helt til det uniformerte romantikkpolitiet er tilbake for å håndheve det iranske presteskapets krav om sømmelighet foran glede, frihet, kreativitet, kjærlighet, liv.


0 kommentarer:

Related Posts with Thumbnails

Sist oppdaterte av favorittene

Follow this blog with bloglovin

Follow Notater fra utposten Follow Notater fra utposten

Følgere

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP